Gm-kriittinen kirjoittaja
Jeffrey Smith vierailulle Suomeen
29.5.2005

 
Julkistustilaisuus 8.6.

Like Kustannuksen ja Suomen Rauhanpuolustajien Pystykorvakirja Petoksen siemenet - voiko kuluttaja luottaa geeniruokaan? julkistetaan keskiviikkona 8.6.2005 klo 12.30 Pressiklubilla (Helsingin Rautatientori, Pullman-baari, 2. krs). Paikalla kirjan tekijä Jeffrey M. Smith ja Kansalaisten Bioturvayhdistyksen puheenjohtaja Hannes Tuohiniitty.

Keskustelutilaisuus 10.6.

Yleisölle avoin keskustelutilaisuus geeniruoan turvallisuudesta perjantaina 10.6. klo 12-14 eduskunnan kansalaisinfossa (Arkadiankatu 3). Puhumassa Jeffrey M. Smith, kansanedustaja Heidi Hautala, europarlamentaarikko Satu Hassi ja Helsingin yliopiston mikrobiologian dosentti Kristina Lindström. Järjestäjinä vihreiden eduskuntaryhmä, Like ja Rauhanpuolustajat.


Hätkähdyttävän kirjan geenimuunnellun ruoan ja siementen levittämisestä kirjoittanut Jeffrey M. Smith vierailee Suomessa 7.-11.6.

Yhdysvaltalainen Smith on Institute for Responsible Technologyn johtaja. Hän kantaa huolta erityisesti siitä, että geenimuunnellut siemenet ja gm-ruoka on liian varhain päästetty globaaliin levitykseen tuntematta riittävästi geeniteknologian käyttöön liittyviä ominaisuuksia ja riskejä.

Petoksen siemenet -kirjan keskeinen kriittinen väite on gm-tekniikan arvaamattomuus. Teollisuuden ja tutkijoiden mukaan geeninsiirtotekniikka on vain klassisen kasvinjalostuksen jatke. Mutta geeninsiirrot eivät ole täsmäjalostusta, vaan niiden tuloksena on monenlaisia odottamattomia vaikutuksia.

Kirja kuvaa gm-elintarvikkeiden hyväksymisprosessin toimimattomuutta sekä tiedemaailman ja viranomaisten riippuvuutta suuryrityksistä. Smith paljastaa amerikkalaisten biotekniikkayritysten painostustoimet luotettavina pidetyissä virastoissa ja vaatii, että gm-testaukset on saatava julkisiksi ja puolueettomiksi.

Gm-ruuan yleistymisessä on kyse myös siitä kenen vastuulle ollaan siirtämässä maailman ruokahuolto. Suuryhtiöt hallitsevat geeniruokamarkkinoita.

Petoksen siemenet on julkaistu yhteistyössä Kansalaisten Bioturvayhdistyksen kanssa.

Jeffrey M. Smithin Suomen vierailun 7.-11.6. haastattelupyynnöt, lisätiedot sekä kirjan arvostelukappaleet:
anu.harju (at) rauhanpuolustajat.fi
puh. (09) 7744 3116, 050-358 1441


www.seedsofdeception.com